Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Εκλογή Προέδρου Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας


Επιτέλους στον Πολιχνίτο ο "Καλλικράτης" μας έκανε Δημοτική Κοινότητα. Και πάλι επιτέλους βγήκε πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας.  

Μετά από δύο συνεδριάσεις δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν και έβαλαν κλήρο. Και ο κλήρος έπεσε στον Πονειρό για πρόεδρο του συμβουλίου της Δημοτικής κοινότητας Πολιχνίτου και για αντιπρόεδρο στον Λιοντή Χαράλαμπο.
Τώρα από δώ και πέρα δεν ξέρω αν οι ψηφοφορίες για άλλα θέματα θα συνεχίσουν να λαμβάνονται με κλήρωση ο θεός να βάλει το χέρι του.
Ο νόμος του "Καλλικράτη" σε όλο το μεγαλείο του. Νομίζω δεν υπάρχει λόγος πλέον να ψηφίζουμε θα γίνονται όλα δια κληρώσεως. Αφού:
Αντιδήμαρχος Πολιχνίτου διορίστηκε από τον Δήμαρχο Βουνάτσο Πολιχνιάτης μεν αλλά υποψήφιος στην Δημοτική κοινότητα Μυτιλήνης και όχι Πολιχνίτου. Θα μπορούσε ο Δήμαρχος Λέσβου  να μας φέρει εδώ όποιον αυτός ήθελε.
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας, δεν εκλέχτηκε αφού είχαμε ισοψηφία αλλά διορίστηκε με κλήρωση.
Το ερώτημα που υπάρχει είναι: πώς νομιμοποιούνται αυτοί οι άνθρωποι να μιλούν και να καθορίζουν την τύχη του τόπου. Αφού στις εκλογές ο τόπος μας ψήφισε πρώτους άλλους ανθρώπους με 450 περίπου ψήφους (ακόμα και του συνδυασμού που κέρδισε τον Δήμο Λέσβου) και μας προέκυψαν υπεύθυνοι για τα τοπικά μας θέματα άλλοι με κλήρωση που έλαβαν μόλις 150 ψήφους. Πλέον ας μή μας ρωτούν ας μή γίνονται εκλογές και χαλάμε τόσα πολλά χρήματα αλλά ας διορίζονται με κλήρωση, ίσως είναι καλύτερα γιατί και τόσα χρόνια  (πάνω από 30) που μας διοικούσαν αυτούς που εμείς ψηφίζαμε μας πάτωσαν και μας ξεφτίλισαν οι ίδιοι όμως τα οικονόμησαν και για τα εγγόνια τους από τον Δήμο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου